Válogatott: Hétfőn nem vihetik el tőlünk a három pontot! – Holman

143

Holman Dávid, a magyar válogatott középpályása szerint önkritikusnak kell lenniük a Montenegrótól elszenvedett vereség után, Kovács István pedig csalódást keltő eredményről beszélt a találkozó után.

Bár remekül kezdett, és Holender Filip góljával már a második percben vezetett a magyar válogatott Podgoricában, végül 2–1-es vereséget szenvedett a Montenegró elleni felkészülési meccsen.

Nyilván keserű szájízzel megyünk haza, mert veszítettünk – mondta a lefújás után lapunknak Holman Dávid. – Teljesen más volt a két félidő, belülről legalábbis így éreztem. Az első játékrészben jól futballoztunk, többet birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk. Ez valamiért megfordult a szünet után. Ilyenkor mindenkinek magába kell néznie, és önkritikusnak lennie. Ám biztos vagyok benne, hogy Marco Rossi is elmondja majd az észrevételeit, és levonjuk a következtetéseket. Ilyen rövid idővel a lefújás után még nem tudnám tiszta fejjel átgondolni, miben hibáztunk, ilyenkor jobb döntés leülni, és higgadt fejjel átgondolni a történteket. Én is visszanézem majd a fontosabb jeleneteket, a saját teljesítményemről nem is szeretnék beszélni. A hétfői meccsre több helyen változtat majd a szövetségi kapitány, az év meccse vár ránk, mindannyian úgy készülünk, hogy nem vihetik el tőlünk a három pontot.”

A Slovan középpályásához hasonlóan a csereként pályára lépő Kovács István sem volt elégedett, a Mol Fehérvár középpályása közvetlenül a szünet utáni percekben helyzetbe került, ám nem tudott túljárni a montenegrói kapus eszén.

„A legfontosabb az eredmény, az pedig csalódást keltő számunkra, nem úgy terveztük, hogy vereséggel utazunk haza a fontos Szlovákia elleni Eb-selejtező előtt – mondta Kovács István. – Montenegrónak nagy helyzetei voltak, Dibusz Dénes többször is bravúrral védett, ugyanakkor nekünk is megvoltak a lehetőségeink, az első és a második félidőben egyaránt. Többek között nekem is, de a futball sajnos ilyen, apró részleteken múlik a végeredmény. Ha belövöm a ziccert, és mi vezetünk, talán mi nyerünk kettő egyre. Ettől függetlenül az első félidőben jól játszottunk, de a fordulás után szétszakadt a mezőny, kissé csapkodóvá vált a játék, ezért alakult ki több helyzet mindkét oldalon.”

forrás: nso.hu

- Hirdetés -